9/11/09

Ramadhan Karim

sebelum melangkah pulang bersama Yamaha pemberian ayah aku sempat mencoretkan sedikit catatan untuk hari ini. bersama Yamaha ini aku melangkah di Jitra selama 3 tahun kemudian di perlis 3 tahun..dan mungkin 2 tahun akan datang. Pernah terlintas di fikiran untuk membeli motor baru bila mendapat biasiswa akan datang tapi terasa sayang dengan yamaha ini. Walaupun dah lama dan buruk namun sumbangannya tak terkira. Ke Kuliah bersama sahabat-sahabat di Masjid Taman Mahsuri...ke Program-program...ke usrah dan sebagainya. Dulu bila jika dilanda masalah aku suka ke Masjid Mahsuri..terasa tenang di sana. dah lama rasanya aku tak menjejakkan kaki ke masjid itu..

Ramadhan sudah hampir pergi..terasa sekejap masa berlalu. hanya tinggal lagi 8 hari untuk berada dalam Madrasah Ramadhan aduh sekejapnya...masih banyak yang belum di buat..masih belum puas rasanya untuk bertemu dengan kekasihKu di setiap malam..kelazatan di bulan Ramadhan terasa lain dari hari-hari biasa. Kenikmatannya terasa..Terima Kasih ya Allah kerana mengurniakan perasaan ini. Cinta mu lebih berharga dari cinta manusia yang penuh dengan tipu daya..

Semoga bertemu lagi di Ramadhan akan datang insyaAllah. Aku tidak menyangka yang aku akan melangkah sejauh ini..tiada dalam perancangan untuk menyambung pelajaran namun ketentuan Allah itu lebih baik. Akan aku teruskan ke peringkat yang seterusnya sehingga ke garisan penamat..

ok lah sambung lain kali..jom balik..salam Ramadhan karim..moga beroleh Lailatul Qadar walaupun terasa tidak layak untuk mendapatkannya namun jauh di sudut hati aku mengharapkannya..ameen


No comments: