10/5/09

Perfume Paradise

Set Lelaki

Perfume Paradise menawarkan set minyak wangi untuk lelaki Tampil dengan enam jenis haruman tanpa alcohol setiap 1 set. Dengan botol berciri Roll-On, ianya lebih mudah digunakan dan tidak tumpah.dijamin halal dan boleh pakai solat.

Setiap botol berkuantiti 3ml dan boleh digunakan lebih kurang 120 kali.

Set Wanita

Perfume Paradise menawarkan set minyak wangi untuk wanita.Tampil dengan enam jenis haruman tanpa alcohol setiap 1 set. Dengan botol berciri Roll-On, ianya lebih mudah digunakan dan tidak tumpah.dijamin halal dan boleh pakai solat.

Setiap botol berkuantiti 3ml dan boleh digunakan lebih kurang 120 kali.

KEISTIMEWAAN MINYAK WANGI PARADISE

- Pati minyak wangi berkualiti tinggi yang diimport;

- Tahan lama dan dalam bentuk pati minyak wangi (oil-based);

- Bauan minyak wangi ini telah diinspirasikan daripada haruman berjenama terkenal yang berada di pasaran

Semua pati minyak wangi ini adalah HALAL dan bebas dari alkohol dimana pada 3 September 2008, Perfume Paradise telah diiktiraf oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Dan mulai tarikh ini juga dengan rasminya, Perfume Paradise telah diberi status PRODUK AHLI oleh PPIM

SESIAPA YANG INGIN MEMBUAT TEMPAHAN

BOLEH HUBUNGI SAYA : ZURAIDA MAT DALI (JITRA)

H/P: 013-4137137 @ 017-4706741

PS: Bukan aku yang jual minyak wangi ni tukang promote ja. Memenuhi kehendak seorang adik..nanti dah untung jangan buat-buat lupa ya..


Muslimat Power

1) Sumayyah bintu Khoiyat

Beliau begitu tabah dan thabat mempertahankan kesucian kalimah tauhid لااله الاالله walaupun diseksa oleh musyrikin dan akhirnya mendapat martabah syahid di disisi Allah SWT sehingga Rasullah SAW sentiasa memuji-muji kesabaran yang ditonjolkan oleh Sumayyah dan keluarganya dengan mengungkapkanصبران ال يسيرyang bermakna bersabarlah seperti keluarga Yaser.


2) Asma bintu Abu Bakar

Beliau telah diamanahkan oleh Rasulullah SAW untuk membawa makanan ke gua Tsur iaitu tempat persembunyian baginda dan Abu Bakar ketika peristiwa hijrah.Baginda sempat berpesan kepada Asma agar tidak sekali-kali membocorkan rahsia lokasi persembunyian baginda kepada sesiapapun.Dengan keikhlasan hati,Asma telah sanggup memikul tanggungjawab yang sungguh berat ini meskipun mengetahui risiko yang begitu tinggi menanti beliau.Beliau telah diberi keberanian oleh Allah untuk mempertahankan rahsia meskipun ditampar oleh orang musyrikin ketika disoal siasat.


3) Ummu ‘Amarah

Nama sebenar beliau adalah Nusaibah bintu Ka’ab.Meskipun seorang wanita,beliau tidak ragu-ragu meminta izin daripada Nabi Muhammad SAW untuk turut sama menghunus pedang bersama kaum lelaki lain di medan perang demi membela Nabi Muhammad SAW dan perjuangan Islam.Nabi tidak mensia-siakan semangat yang ditonjolkan oleh beliau,jauh sekali untuk mengatakan,”Tempat perempuan hanyalah di rumah sahaja.”Sebaliknya, Nabi Muhammad SAW telah memberikan kata perangsang dan motivasi kepada beliau.Ini membuktikan bahawa kemampuan wanita juga tidak diperkecilkan daripada menyahut tuntutan jihad fi sabilillah di dalam Islam.


4) Rufaidah Islamiyah

Beliau telah merawat para mujahid yang cedera ketika berperang di jalan Allah sehingga dinobatkan sebagai doktor pertama dalam Islam.


5) Ummu Salamah

Ummu Salamah telah memberi cadangan yang bernas sebagai jalan keluar kepada Nabi Muhammad SAW dalam Peristiwa Hudaibiah ketika sahabat tidak bersetuju untuk kembali ke Madinah dan mengerjakan haji pada tahun berikutnya.


6) Khansak

Beliau merupakan ibu yang telah menyuntik semangat jihad kepada kesemua putera beliau untuk terjun ke medan perang.Akhirnya,kesemua putera beliau mendapat syahid di sisi Allah.

Inilah barisan pejuang Allah di kalangan wanita yang sepatutnya kita hayati dan tauladani segala jerit-perih mereka dalam mempertahankan agama Allah SWT. Memetik kalam Assyahid Syeikh Ahmad Yasin.


“Didiklah kaum wanita dengan thaqafah islamiyah.Maka dia akan mendapat syahid.Didiklah mereka melakukan gerakkerja Islam serta menceburi pelbagai skop kerjaya meskipun menjadi seorang guru,doktor,jurutera dan lain-lain”