8/8/09

salam

salam...selesai sudah program selama 3 hari 2 malam..moga adik2 suma beroleh ilmu yang berguna untuk menempuh dugaan yang mendatang..moga apa yang di ucap akan dilakukan sebaik mungkin..aku percaya adik2 boleh melakukan yang terbaik..insyaAllah

masalah hati sering berlaku terutamanya kepada muslimat..biasalah masalah turun temurun dulu kini dan selamanya..tinggal lagi bagaimana untuk mengurus hati dengan baik. 'hablun minallah wa hablun minannas' jagalah hubungan dengan Allah pasti hubungan dengan manusia akan berjalan dengan lancar..

masalah remeh temeh jangan dihiraukan..jangan biarkan masalah hati membantutkan jalan perjuangan yang panjang..'dia hati kering tak pe la'...huhuh mana ada orang yang hatinya kering..kalau aku tak ambil pendekatan ni dah lama aku tak berada di sini..mungkin di dunia lain...atau di alam lain. hati kering bukan bermakna tiada hati...just let it go...masalah remeh temeh jangan disimpan...delete saja daripada ingatan.kalau tak mampu delete..pause kejap..then delete..

masalah..perkara biasa dalam kehidupan..cuma bagaimana untuk kita menguruskan masalah itu dengan baik...selain itu sentiasalah berdoa moga setiap urusan kita mendapat petunjuk dari Dia..

bak pesanan Al Syahid Hasan Al Banna yang ke 10..kerja yang ada melebihi dari masa yang ada. jangan menjadi insan yang lemah kerana manusia yang lain..."ana romyun min rimayatil Islam farni ainama syi'ta"..maksudnya aku adalah panah dari panahan Islam, di mana saja aku dicampakkan di situ aku terus Berjuang..

selamat berjuang buat antum semua..kita jumpa lagi di 'family' akan datang..insyaAllah.

Alam yang maha indah ini..

Umpama sebuah kitab besar

Yang terbentang luas di hadapan kita..

Didalamnya tertulis perjuangan hidup yang bakal ditempuhi setiap manusia

Ada yang bahagia dan ada pula yang sengsara…

Bagi mereka yang bijaksana..

Semuanya itu akan dijadikan pelita dengan

Mengambil iktibar darinya..

Buatmu Adik-adik...

Dengan kecantikan Mu..Kau lebih elok dari matahari…

Dengan akhlakmu kau lebih wangi dari haruman..

Dengan rendah hatimu kau lebih tinggi dari rembulan..

Dengan kelembutanmu kau lebih halus dari rintik..

Maka pertahankanlah keindahan ini,agar kau terusan menjadi sayap kiri perjuangan islam..

Penegak kalimah Allah dimuka bumi..

Allah akhbar !!!!

“kadang-kala tuhan sembunyikan mentari,datangkan hujan, petir dan kilat.kita menangis dan tertanya kemana hilangnya mentari…Tapi rupanya tuhan hendak memberik kita pelangi indah…”