3/9/10

Kasihnya Ayah TN HJ MOHAMAD HANIF 


Rupanya tarikh ulngtahun kelahiran abg saya ialah pada 8 februari. Mgg saya akui kecuaian ini.  Sesuatu yg best tentang abg saya ni pada minggu harijadinya, dia akan call dan kami borak panjang sebb mnggunakan  panggilan percuma celcom . Terimakasih juga kpda celcom meraikan kelahiran seseorang, pencetus perhubungan dan pengikat kasih sayang

Saya amat menghargai kehadiran abang merangkap ketua keluarga saya kini. Walaupn abg ank kedua
tetapi merupakan anak sulung  lelaki dari family kami yg sebelas org. Seorang anak, abg , bapa saudara, suami dan ayah kepada 3 org anak yg berjaya.

Kini abg turut menjaga emak di kg. Seusai subuh di masjid, pastinya di kunjungi  rumah emak bersama sarapan pagi. Walaupun mak mampu menyediakan sendiri, tetapi pemberian abang tetap diraikan. Kadang mak mnjamah dan kadang2 mnjadi rezeki anak2 saudara yg lain selpas pulang sekolah nnti.

Selepas ketiadaan ayah, saya akui abg mat begitu mngambil berat tentang keluarga kami. Semasa adik dan kakak saya menunaikan ibdah haji 2009, abg sering bertanya khabar mereka hampir setiap hari dan info itu akan dikongsikan degn adik2 yang lain juga.  Begitu juga sekiranya saya memandu kereta dlm perjlnan dari/ke KL-Pendang , hampir setiap jam dia akan memantau saya (sebenarnya abg risau keselamatan saya selagi say belum samapai ke destinasi). Betapa abg mengambil tugas ayah memastikan keselamatn adik2nya. Terimakasih ALLAH
Munajat saya pada ya ROBB, berikan rahmat dan kasih sayang yg berterusan buat abg Mat , peliharalah amal ibadatnya dan berikanlah nikmat kesihatan, kebahagiaan dan ketenangan buatnya. Abang sesungguhnya dirimu amat bermakna  dan ketegasanmu mmbuatkan kami akur dan kasih sayangmu mmbuatkan kami menghormatimu. Ya ALLAH, ganjarilah pahala atas setiap kebajikan abg dan berkatilah kehidupannya. Betapa saya bahagia mempunyai abg dansaya sayang abg.
edition from http://ainhany.blogspot.com
cu minta izin paste kat sini ya...x sempat nak menulis. sms dan telefon saja...:) abang cu aka ayah saya..

3 comments:

ainhany said...

ti cu buh gambo... sat dok cari2 nie..tmekasih ayah..
adik masih empunya ayah..hargailahhhh

Anonymous said...

ermmm...kak terlupa langsung...:(

Anonymous said...

alhamdulillah....