11/12/09

Ya Allah ! Selamatkan Perjuangan Islam

Salam..setelah sekian lama tidak menulis. Apa khabar sahabat2 di sana? Seminggu tidak berprogram seperti sudah beku dan berkarat otak. Kita terus dibayangi isu-isu gempar mutaakhir ini. Isu yang digemparkan oleh mereka dan sekutunya. Dengan hasrat untuk mengelirukan rakyat dan ahlinya. Fitnah terus menyelubungi Parti Islam Se Malaysia PAS sebagai sebuah Gerakan Islam yang berjuang untuk memartabatkan Agama Allah swt di atas tanahair ini .

Musuh tanpa jemu merancang dan mengatur strategi untuk menggagalkan perjuangan suci ini dengan percubaan untuk memecah belahkan kesatuan anggota jamaah , melempar fitnah kepada pimpinan dan jamaah serta membina persepsi buruk masyarakat kepada jamaah yang perjuangkan Islam ini .

Bermula dengan isu Kerajaan Perpaduan yang melagakan di antara Tok Guru Haji Hadi, sehingga timbulnya isu PAS berpecah kepada dua pihak ..kemudian ditenggelami oleh isu Pilihanraya Kecil bagan Pinang. Kini timbul semula isu yang sama. Mereka masih lagi tidak berpuas hati dan semestinya mereka tidak akan berpuas hati. Timbul pula isu Baiah yang disalah ertikan...dan akan datang aku kira akan timbul isu 'Pembongkaran PAS sebagai ajaran Sesat' nauzubillah himinzalik.

Jadi apa peranan kita yang mengaku sebagai pendokong kepada perjuangan ini? Sewajarnya kita mestilah kembali kepada matlamat asal kenapa kita berada disini?? kenapa kita memilih jalan ini?? jangan kerna fitnah dan badai yang melanda habis goyah sehingga hampir karam atau tergelincir dari kapal ini. Jangan pula kita sebagai pendokong menambahkan lagi api fitnah yang sedang menyala tetapi sebaliknya kita MESTI berusaha untuk memadamkannya. Oleh itu, kita amatlah memerlukan pertolongan dan bimbingan Allah swt agar PAS terus gah menggalas tanggungjawab perjuangan Islam di negara ini dan sekaligus memberi nur hidayahnya kepada setiap individu yang cuba untuk menggagalkan perjuangan ini .

Semoga Allah swt merestui perjuangan kita dan mengurniakan kekuatan serta ketabahan yang tinggi kepada pimpinan , aktivis , anggota dan penyokong jamaah ini untuk terus berjuang menyahut segala cabaran dan menyerap segala tekanan samaada yang datang dari luar atau dalam . Wallahua'lam

No comments: